"Vi tror att man med rätt redskap och ett ergonomiskt tänk kan utföra även tunga och monotona jobb på ett bekvämt sätt."

— Peter Johanson, VD & Uppfinnare

Vår historia

Innovatören Peter Johanson spenderade en söndag på skateboardbanan med sin femårige son. Som nyfiken pappa ville han se om det gick att starta högst upp i den stora rampen. Det gick ju bra för 30 år sedan och sonen tyckte att det väl borde gå bra nu också. På måndagen bokades tid hos naprapat. Till veckoslutet levererades 3 ton trädgårdsgrus till tomten. Gruset skulle "kärras" ut för den nya uteplatsen. Det blev för mycket för en skadad rygg. Det fanns inte en chans att få gruset ur säckarna till skottkärran med en traditionell skyffel.


Bakom en bod på tomten låg ett överblivet markrör. Det röret blev räddningen och starten på en innovation!  Första steget blev att kontakta Almi Innovationsrådgivning. Almi trodde på idén och stöttade uppstart av projektet.  Efter några prototyper kontaktades forskningsinstitutet Swerea IVF för hjälp med materialval och lämplig tillverkningsmetod. Swerea IVF lyckades också skriva en fullskalig 3D-modell av Skyfflalette. Efter det var det lätt att se att design, funktion och material fungerade bra.  Skyfflalette är granskad av EHSS, Ergonomi och Human factors Sällskapet Sverige, och godkänd som ergonomisk produkt.   2018 tilldelades Skyfflalette NES Innovation prize av Nordic Ergonomics and Human Factors Society, NES.

Kontakt Butik